Valkoinen väri

Ensimmäiset valkoiset kääpiösnautserit tuotiin  Suomeen 1990-luvun alussa,  mutta valkoinen väri ei ole mikään uusi väri kääpiösnautsereilla.  Niitä on ollut alusta lähtien.
 
Saksassa alettiin 1800-luvun lopulla kehittämään vahti-ja rottakoiraa. Jalostuksessa käytettiin mm keskikokoisia snautsereita, affenpinsereitä ja kääpiöpinsereitä. Pentueissa syntyi jo silloin valkoisia pentuja.  Osa varhaisaikojen kasvattajista luuli pentuja albiinoiksi ja siten sairaalloisemmiksi.  Tästä johtuen monet lopettivat valkoiset pennut heti niiden synnyttyä.  Vastasyntyneillä valkoisilla kääpiösnautsereilla on vaaleanpunainen iho ja kirsu.  Ne,  jotka eivät lopettaneet pentuja,  huomasivat,  että muutaman tunnin kuluessa syntymästä musta pigmentti alkoi muodostua.  Muutaman päivän kuluessa pentujen kirsu,  polkuanturat,  iho silmien ja suun ympärillä sai mustan värin. 

Virheellisesti luullaan,  että valkoinen kantaa sairasta tai letaalia geeniä kuten blue merle-koirat tai valkoiset bokserit ja että valkoisilla kääpiösnautsereilla on terveysongelmia.  Totuus on kuitenkin,  ettei valkoisilla ole sen enempää terveysongelmia kuin muun värisilläkään kääpiösnautsereilla.  Itseasiassa monet väittävät,  että niillä on vähemmän iho-ongelmia.
 
Alunperin Saksassa valkoista kääpiösnautseria sanottiin itseasiassa keltaiseksi kääpiösnautseriksi.  Useimmilla valkoisilla,  joilla on oikeanlaatuinen karkea karva,  on kellertävä juova selässä kun ne on nypitty käsin.  Virheellisesti luullaa,  että valkoinen väri on myöhemmin jalostettu Valkoisesta länsiylämaan terrieristä.  Itseasiassa valkoinen tulee kääpiövillakoirista,  joita alunperin käytettiin rodun jalostuksessa koon pienentämiseen.  Tästä johtuen pehmeahkökarvaisilla kääpiösnautserilla (väristä riippumatta)  voi karva olla laineikas tai jopa kihartava,  kun se kasvaa pitemmäksi.   Valkoinen väri on resessiivinen homotsygootti geeni eli kahdelta valkoiselta kääpiösnautserilta syntyy aina vain valkoisia pentuja.