minä ja koirat

Koiraharrastukseni alkoi vuonna 1976, kun meille ostettiin musta sileäkarvainen noutaja Flatts Clarabell (Belle). Bellestä tuli Suomen muotovalio ja se sai Vuoden voittaja-arvon 1979. Bellellä teetettiin pennut vuonna 1980; syntyi kolme urosta ja kuusi narttua. Vuonna 1983 meille tuli Flatts Mason (Masi) ja vuonna 1991 Flatts Xaya's Exstasy (Tassi). Masin ja Tassin kanssa kävin näyttelyissä. Niitä käytettiin myös metsästyksessä.

Lapsuuden haave omasta saksanpaimenkoirasta toteutui vuonna 1989, kun ostin ensimmäisen saksanpaimenkoirani ja meille tuli Sissinheimon Benazir (Saara). Suureksi surukseni se kuoli tapaturmaisesti 5 kk:n ikäisenä. Saaran paikan korvasi saksanpaimenkoira Cerlen Artemis (Ronja). Ronjan kanssa kävimme muutamia näyttelyitä ja toko-kisoja, mutta pääharrastukseksi tuli palveluskoirien jälkikoe, jossa kilpailimme voittajaluokassa. Vuonna 1993 Ronjalle syntyi kaksi narttupentua; Astarte (Ria) ja Aspasia (Zina).

Suursnautserinarttu Zimyrs Goldie (Olli) tuli vuonna 1990. Aluksi kutsuin Goldieta leikilläni Olliksi, kun sillä oli parta niin kuin pojilla, mutta pikkuhiljaa nimi muutui pysyvästi Olliksi. Ollin kanssa harrastimme palveluskoirien hakukokeita ja pelastusetsintää. Kouluttauduin itse ryhmän johtajaksi. Olli oli sijoitusnarttu, joten kasvattaja teetti vuonna 1993 Ollilla pennut; syntyi neljä urosta ja kaksi narttua.

Vuonna 2003 totesin, että ilman koiraa ei osaa olla. Sattumalta kuulin, että kääpiösnautsereita on valkoisiakin ja ajattelin, että kokeillaanpa "mini suursnautseria". Niinpä meille tuli ensimmäinen kääpiökoira valkoinen kääpiösnautseri Jip-Jap'n Qsara di Alba (Sara). Ihastuin rotuun heti. Kääpiösnautserissa on "suuri" luonne kätevässä koossa. Saralla tehtiin pennut vuonna 2007; Saran syntymäpäivänä 24.06. syntyi neljä urospentua ja kaksi narttupentua. Toinen narttupennuista , Aliisa (Lissu) jätettiin kotiin kasvamaan. Saran toinen pentue syntyi 11.03.2009 (kuusi narttua ja yksi uros).

Kennelnimi CAVALON hyväksyttiin 01.07.2009.


HAMPAIDEN PUHDISTUS

Hankin ultraääniharjan omia koiria varten syksyllä 2016. Totesin laitteen todella hyödylliseksi: hampaat pysyivät puhtaina ja ikenet olivat terveet. Yllätyksekseni myös silmien vuotaminen ja parran värjäytyminen vähenivät oleellisesti. Niinpä aloin puhdistamaan myös kasvattieni hampaita.

Keväällä 2018 aloin miettimään myös ulkopuolisten koirien hampaiden puhdistuksia, sillä törmäsin trimmatessa aika huonossa kunnossa oleviin hammaskalustoihin. Niinpä kävin toukokuussa 2018 hampaiden puhdistuksen ja laitteen koulutuksen. Elokuusta 2018 lähtien olen puhdistanut kaikkien koirien hampaita.

Jos koiralla on vakava ientulehdus tai parodontiitti, ohjaan eläinlääkärin hoitoon.

Mitä ihmiset voivat oppia koiralta:

* Kun rakkaasi tulevat kotiin, mene aina iloisena tervehtimään
* Älä koskaan kieltäydy huviajelusta
* Kokemus raikkaasta ilmasta ja tuulesta kasvoillasi on silkkaa hurmiota
* Ota nokosia
* Venyttele ennen ylösnousua
* Juokse, telmi ja leiki päivittäin
* Hae huomiota ja anna ihmisten koskettaa sinua
* Vältä puremista silloin kun pelkkä murahdus riittää
* Lämpiminä päivinä pysähdy makailemaan pehmeällä nurmella
* kuumina päivinä juo runsaasti vettä (olutta) ja lepäile varjoisan puun
katveessa
* Kun olet onnellinen, tanssi ympäriinsä ja heiluta koko kehoasi
* Riemuitse pitkän kävelyn tuottamasta ilosta
* Ole uskollinen
* Älä koskaan teeskentele olevasi jotain muuta kuin mitä olet
* Jos jokin tarvitsemasi on haudattu syvälle, kaiva kunnes löydät sen
* Jos jollakulla on huono päivä, ole hiljaa lähellä ja nyhjäise
hellävaraisesti
* NAUTI JOKAISEN PÄIVÄN JOKAISESTA HETKESTÄ