PENTUJA

A-Remu.jpg


Cavalon Galaxy x Don Reinhold vom Liedenstern

Pennut syntyivät 02.11.2018 . Lumilla on 1 tyttö ja 3 poikaa.

Lumin sukutaulu Jalostustietojärjestelmässä

Reinon sukutaulu Jalostustietojärjestelmässä


Pentujen odotetaan syntyvän vko 44-45
PÄIVÄKIRJA

03.10.2018

Neljä viikkoa astutuksesta. Tänään käytiin Lumin kanssa eläinlääkärin tarkistuksessa. Ultran arvio on 5-6 pentua eli raskaana ollaan. Nyt alkaa se loputtomalta tuntuva odotus!


16.10.2018

Viimeinen kolmannes odotusajasta alkanut. Kaikki mennyt tähän asti niin kuin pitääkin. Kolmen viikon kohdalla oli muutama syömättömyyspäivä, kun alkioiden kiinnittyminen kohdun seinämään aiheutti pahaa oloa. Mukavasti on alkanut Lumin mahakin pyöristymään. Nyt on kaikki osat pennuille muodostunut ja tämä loppuaika kasvatetaan kokoa.


12.11.2018

Pentujen syntymä ja pentuaika on ihanaa aikaa: pennun tuoksu, kehityksen seuraaminen ja leikkiminen pikku-koirien kanssa. Mutta aina kaikki ei mene niin kuin on odottanut ja siitä alkaa tuska ja ahdistus.

Lumi synnytti perjantai aamuna 1 tytön ja 5 poikaa. Synnytys meni hyvin ja Lumi hoiti sen hienosti nopeaan tahtiin. Ensimmäinen syntyi klo 6 ja kuudes tuli maailmaan klo 7:40. Kaksi pojista oli vähän pienempiä. Jonkin ajan päästä selvisi etteivät pikku pojat pärjää isompien tahdissa ja siitä alkoi taistelu elämästä tuskan ja ahdistuksen kanssa muutaman tunnin yöunilla - muu maailma katoaa. Se tunne kun syötät keskellä yötä pientä pentua ja emä tulee istumaan eteesi rauhallisesti mutta kysyvän ahdistunut ilme silmissä. Katsoo pentua, sitten minua silmiin, sitten pentulaatikkoon muita pentuja ja taas minua silmiin. Yrität kertoa etten voi laittaa pentua muiden joukkoon ja kaikkeni yritän. Se tunne kun kaikkesi yrität ja kaikkia tiedossa olevia keinoja käytät eikä mikään auta - huomaat kuinka elämä hiipuu. Pikkuiset pojat siirtyivät enkelikoiriksi toinen 2 vrk ja toinen 9 vrk ikäisinä.

"Olette vapaat ja mukana tuulen saatte kulkea rajalle ajattomuuden. Olette kimallus tähden jota katsomme. Hyvää yötä!"

Neljä muuta pentua voivat hyvin: paino nousee ja tarmoa riittää. Odotellaan silmien aukeamista ja tulevia leikkejä. Isomummu Lissu ja Reppana-täti odottavat innokkaasti milloin pääsevät osallistumaan pennun hoitoon.