PENTUJA

A-Remu.jpg


Cavalon Galaxy x Don Reinhold vom Liedenstern

Pennut syntyivät 02.11.2018 . Lumilla on 1 tyttö ja 3 poikaa.


Lumin sukutaulu Jalostustietojärjestelmässä

Reinon sukutaulu Jalostustietojärjestelmässä
PÄIVÄKIRJA

03.10.2018

Neljä viikkoa astutuksesta. Tänään käytiin Lumin kanssa eläinlääkärin tarkistuksessa. Ultran arvio on 5-6 pentua eli raskaana ollaan. Nyt alkaa se loputtomalta tuntuva odotus!


16.10.2018

Viimeinen kolmannes odotusajasta alkanut. Kaikki mennyt tähän asti niin kuin pitääkin. Kolmen viikon kohdalla oli muutama syömättömyyspäivä, kun alkioiden kiinnittyminen kohdun seinämään aiheutti pahaa oloa. Mukavasti on alkanut Lumin mahakin pyöristymään. Nyt on kaikki osat pennuille muodostunut ja tämä loppuaika kasvatetaan kokoa.


12.11.2018

Pentujen syntymä ja pentuaika on ihanaa aikaa: pennun tuoksu, kehityksen seuraaminen ja leikkiminen pikku-koirien kanssa. Mutta aina kaikki ei mene niin kuin on odottanut ja siitä alkaa tuska ja ahdistus.

Lumi synnytti perjantai aamuna 1 tytön ja 5 poikaa. Synnytys meni hyvin ja Lumi hoiti sen hienosti nopeaan tahtiin. Ensimmäinen syntyi klo 6 ja kuudes tuli maailmaan klo 7:40. Kaksi pojista oli vähän pienempiä. Jonkin ajan päästä selvisi etteivät pikku pojat pärjää isompien tahdissa ja siitä alkoi taistelu elämästä tuskan ja ahdistuksen kanssa muutaman tunnin yöunilla - muu maailma katoaa. Se tunne kun syötät keskellä yötä pientä pentua ja emä tulee istumaan eteesi rauhallisesti mutta kysyvän ahdistunut ilme silmissä. Katsoo pentua, sitten minua silmiin, sitten pentulaatikkoon muita pentuja ja taas minua silmiin. Yrität kertoa etten voi laittaa pentua muiden joukkoon ja kaikkeni yritän. Se tunne kun kaikkesi yrität ja kaikkia tiedossa olevia keinoja käytät eikä mikään auta - huomaat kuinka elämä hiipuu. Pikkuiset pojat siirtyivät enkelikoiriksi toinen 2 vrk ja toinen 9 vrk ikäisinä.

"Olette vapaat ja mukana tuulen saatte kulkea rajalle ajattomuuden. Olette kimallus tähden jota katsomme. Hyvää yötä!"

Neljä muuta pentua voivat hyvin: paino nousee ja tarmoa riittää. Odotellaan silmien aukeamista ja tulevia leikkejä. Isomummu Lissu ja Reppana-täti odottavat innokkaasti milloin pääsevät osallistumaan pennun hoitoon.

16.11.2018

2 viikkoa : Todellakin pennut ovat jo kaksi viikkoa. Aika on vierähtänyt niin nopeasti alkukaaoksen takia. Edelleen suren pieniä enkelipoikia, joten näiden neljän pullukan seuraaminen on sitäkin ihanampaa. Painoa tulee tosi kivasti; kolme pennuista on jo yli 600g ja pienin poikakin melkein 500g. Poikien silmät ovat jo auki ; tyttö sinnittelee varmaan huomiseen. Kovasti yritetään jo varata jaloille. Nämä pennut lähtevät varmaan pian liikkeellekin.

Toissa aamuna yllätys oli suuri, kun lähdin Lumia päästämään aamupissalle. Pentulaatikosta nousi kaksi emää! Lissu-mummo oli onnistunut soluttamaan itsensä illalla pentuhuoneen puolelle. Onhan se päivystänyt portin takana jo kaksi viikkoa. Koko porukka vaikutti tosi tyytyväisiltä. Pennuilla oli ollut kaksi pyllynpesijää. Lissu-mummo rakastaa yli kaiken pentuja. Se makaisi varmaan pentulaa- tikossa emääkin innokkaammin.

Nyt alkavat mukavat ajat pentujen alkaessa liikkumaan ja leikkimään!
19.11.2018

Nyt eletään onnellista aikaa! Pennut kasvavat ja ovat tyytyväisiä. Pieninkin on jo yli 600g.

Pentulaatikon vieressä voisi tuijotella vaikka kuinka kauan tuhisevia koiravauvoja. Kaikilla pennuilla on silmät olleet auki jo joitakin päiviä. Vaikka suurin osa aikaa menee nukkumiseen ja syömiseen, emän tullessa paikalle kovasti jo yritetään ottaa askelia. Kaikilla on kiire ehtiä ensimmäisen maitobaarille ja taistelu on kovaa. Eivät enää meinaa pysyä korissa johon laitan ne pentulaatikon siivouksen ajaksi.

Pentutarkastusaikakin on jo varattu. Neuvolaan mennään 17.12. Vähän meinasi joulu sotkea kuvioita. Seuraava etappi onkin sitten kiinteään ruokaan totuttelu noin viikon päästä.20.11.2018

Voi sitä yllätystä ja onnen tunnetta! Aamulla ne vielä söi ja nukkui. Päivällä ne yhtäkkiä heräsivät; haukottelivat makeasti, katselivat ympärilleen ja sitten ne lähtivät kaikki haparoivasti kävelemään eikä maha viistänyt maata. Yksi jopa yllätyksekseni heilutti häntää, kun sitä silittelin ja juttelin sille!27.11.2018

Niin se aika vierähtää. Pennut jo 3½ viikkoa. Leikkihetkiä tulee jo aika usein, vaikka ei ne kauan kestä ja akut pitää taas ladata. Pentujen seuraaminen on tosi hauskaa. Lissu-mummon kauan odottama hetki on lopultakin koittanut ja se pääsee hoitamaan pentuja. Kiinteään ruokaan totuttelu on aloitettu ja yllättävän reippaasti jo syövät.06.12.2018

Pennut päivää vaille 5 viikkoa. Leikkihetkiä tulee yhä useammin ja kestävät pitempään. Meno käy päivä päivältä riehakkaammaksi; välillä painitaan ja välillä tapellaan. Ruoka syödään kimppakupista ja siinäkin on kilpailumeininki. Pennuilla on terävät "hauenhampaat" puhjenneet ja Lumi yrittää saada syöttöpuuhat nopeasti hoidettua. Reviirin laajentaminen ja uudet kokemukset on ajankohtaisia. Pikkuisen vielä kokoa lisää niin saadaan villapaidat päälle ja testaamaan ulkoilua.